نایلون ها از جمله متریال هایی هستند که به دلیل برخورداری از ویژگی های ایده آل، در صنعت بسته بندی جایگاه ویژه ای دارند. یکی از پرکاربردترین انواع نایلون که برای بسته بندی نهایی محصولات و تولیدات کارخانه ها و کارگاه ها استفاده می شود، نایلون شیرینگ است. نایلون شیرینگ یا روکش شیرینگ یک لایه نازک پلاستیکی است که برای بسته بندی کالاها توسط گرما به کار می رود. موقعی که این نایلون نازک به دور محصول قرار می گیرد و به وسیله دستگاه شیرینگ پک به آن حرارت داده می شود، به صورت یک بسته بندی نایلونی بسیار سفت و محکم به لایه بیرونی محصول بسته بندی شده می چسبد.
نایلون شیرینگ چیست؟
مهم ترین ویژگی نایلون شیرینگ که آن را از سایر انواع نایلون متمایز می کند، حساس بودن به حرارت است. این ماده پلاستیکی نسبت به افزایش دما حساس است، به طوری که در دمای ۱۶۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد جمع و منقبض شده و روی محصول مورد نظر وکیوم می شود. قابلیت حالت دهی و فرم پذیری این محصول به دلیل داشتن نقطه ذوب پایین آن است که باعث می شود در اثر حرارت دیدن کوچک شده و در نهایت فرم کالایی را بگیرد که روی آن چسبیده است. نایلون شیرینگ با استفاده از دستگاه شیرینگ پک روی محصولات و تولیدات مختلف قرار می گیرد. روش استفاده از آن به این شکل است که ابتدا بسته به سایز کالای مورد نظر که قرار است بسته بندی شود، برشی از این لایه شفاف به دور آن پیچیده می شود. در انتخاب ابعاد این برش عوامل مختلفی چون ضخامت فیلم شیرینگ، مقدار حرارت کوره شرینگ پک و زمان عبوری محصول از کوره موثر بوده و بسته به قوانین موجود کاربر باید به تمامی این موارد توجه نماید. سپس با عبور کالا از تونل حرارتی دستگاه شیرینگ پک و نیز به واسطه دستگاه خنک کننده موجود در بخش انتهایی تونل، این برش دچار انقباض شده و به دور محصول غلاف می گردد و فرآیند بسته بندی کردن محصول کامل می شود.